Egyszerűen és gyorsan elkészíthető paradicsomleves, ami biztosan a gyerekek kedvence lesz.
Hozzávalók
1 – 1,5 kg hámozott paradicsom
1 közepes hagyma
1 kisebb sárgarépa
1 zeller
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
1,2 liter forró zöldségalaplé
fűszer – bors, só, 1 kévéskanél cukor, 2 babérlevél
Elkészítés
A paradicsomot hámozzuk meg, negyedeljük fel. A hagymát, sárgarépát és a zellert finomra vágjuk, majd olívaolajon megpirítjuk (kb. 10 percig). A zöldséghez hozzá adjuk a paradicsompürét, cukrot, borsot, babérlevelet és az összevágott paradicsomot. Fedjük le és kb. 10 percig pároljuk. Ezt követően öntsük rá a zöldség alaplét, forraljuk fel és főzzük kb. 25 percig. Vegyük ki a babérlevelet és botmixerrel pürésítsük.
Jó étvágyat!